Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


F1 Pálya: Nürburg

2009.11.03
Santander Német Nagydíj
F1 Pálya: Nürburg

Nürburg - Németország

 

A Nürburgring a világ egyik legismertebb versenypályája, amely a németországi Eiffel-hegyek közt fekszik. Az eredeti pálya (Nordschleife) a középkori vár, Nürburg körül fut. A pálya elterjedt becenevei A ring és "a zöld pokol". A pálya 3 részből áll: egyik a Nordschleife, a régi legendás pálya, a másik a Südschleife, ami ma romokban hever, a harmadik a jelenleg használt pálya.

A pályát 1925-ben kezdeték építeni és 1927 tavaszára készült el. Akkor a teljes hossza 28,8 km volt. A Nordschleifén történt Niki Lauda ismert balesete 1976-ban, és ez volt az utolsó verseny az eredeti nyomvonalon. Ezután átépíttették egy részét, amelyből a mostani Forma-1-es pálya lett. Az új szakasz 1984-re készült el.

2002-ben újabb átépítés történt a célegyenes utáni szakaszon, meghosszabbították a pályát.
A Nordschleifén kezdettől fogva bárki végighajthatott, de a felhajtásért természetesen fizetni kell. A világ egyik legnehezebb és legmegterhelőbb pályáján számos autógyártó teszteli új típusait. Ezen kívül a Ring különböző képzéseket is biztosít. A Ringen taxi szolgáltatás keretében gyakorlott sofőrök viszik végig a vendéget a pályán.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.