Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


F1 Pálya: Sepang

2009.11.03
Petronas Maláj Nagydíj
F1 Pálya: Sepang

Kuala Lumpur - Malajzia

 Kuala Lumpur Malajzia fővárosa és egyben legnépesebb városa is. Itt található az ország adminisztrációs, kereskedelmi és gazdasági központja. A város egyike a három maláj szövetségi területnek. Legfőbb turisztikai látványossága a Petronas ikertorony.

Történelem

A város története az 1850-es években kezdődött, amikor Klang maláj főnök ónbányákat nyitott a területen. A várost ezután árvizek, tüzek, járványok és a Selangor polgárháború sújtotta.

Végül 1880-ban Selangor állam adminisztrációját Kuala Lumpurba telepítették át Klangból. 1881-ben egy tűzvész elpusztította a város faházait. Frank Swettenham, Selangor brit kormányzója úgy rendelkezett, hogy a házakat téglából építsék újjá. 1896-ban Kuala Lumpurt az újonnan alapított Maláj Államszövetség fővárosává választották.

A város különböző etnikumai Kuala Lumpur különböző negyedeiben telepedtek le. A kínaiak a Market Square kereskedelmi központtól délre és keletre, a malájok északon a Java Street körül. A brit adminisztráció központja a folyótól nyugatra, Padangban volt. Kuala Lumpur a két világháborúban a gumi- és ónkivitel központja volt. 1957-től a független Maláj Államszövetség fővárosa. 1972-ben a várost szövetségi területté nyilvánították.

Látnivalók- A Petronas ikertornyok, amely Malajzia legmagasabb épülete.
- Menara Kuala Lumpur: a második legmagasabb tv-torony Ázsiában (421 m)
- Dataran Merdeka vagy Merdeka Square: függetlenség tere
- Sultan Abdul Samad Building
- Istana Negara, a malajziai király rezidenciája
- Lake Gardens: 92 hektáros park
- Stadium Merdeka: sportstadion
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.