Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


F1 Pálya: Silverstone

2009.11.03
Santander Brit Nagydíj
Futam: Silverstone

Silverstone - Anglia

 

Silverstone közepes méretű falu Northamptonshire-ben, Angliában, közel Northamptonhoz, Milton Keyneshez és Banburyhez. Fél mérföldre a falutól délre található a silverstone-i versenypálya, mely a Forma-1 Brit Nagydíj otthona.

Silverstone helyszínét minden évben több mint 100 ezren látogatják a Forma-1 miatt. Nagy részben a Forma-1 teszi ilyen híressé ezt a kis falucskát.

Anglia

Anglia a Brit-sziget legismertebb területe, az Egyesült Királyság legnagyobb és legnépesebb országa, egyben az Európai Unió és a NATO tagja. Wales és Skócia határolja, melyek szintén az Egyesült Királyság részei. A többi oldalról tenger veszi körül. Nevét egy germán népcsoportról, az angolokról kapta, akik az 5. és 6. században telepedtek le ezen a területen.

Legnagyobb városa London, mely egyben az Egyesült Királyság fővárosa is. Anglia a világ egyik legbefolyásosabb kulturális központja. Innen ered az angol nyelv, az anglikán egyház és az angol jogrendszer, mely számos országban alapul szolgál. Fővárosa, London volt a brit birodalom központja, maga az ország pedig az ipari forradalom bölcsője.

Anglia volt az első iparosodott ország és a Royal Society, az Egyesült Királyság tudományos akadémiájának otthona, mely a modern kísérletezésen alapuló tudományok megalapítója volt. Szintén ide köthető az első parlamenti demokrácia megalakulása és egyéb, a jogrendszert, közigazgatást érintő újítások is.

Az angol királyság 1707. május 1-jéig különálló államot alkotott, ekkor azonban politikai unióra lépett a skót királysággal, megalakítva Nagy-Britanniát (a walesi hercegség már ezt megelőzően is Angliához tartozott). A brit szó eredete a kelta pretani volt, mely szigetlakókat jelent.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.