Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bacardi Daiquiri

2009.11.27

Bacardi Daiquiri

 

 

Bacardi Daiquiri

4 cl BACARDI SUPERIOR fehérrum
2 teáskanál CUKOR
1 limelé
Tört jég

Pohár: Martini vagy koktélos
Készítés: Sékerben törtjégre töltjük az összetevőket, jól összerázzuk és lehűtött pohárba szűrjük.
Díszítés: Zöldcitrom gerezd

 

 

A Spanyol-Amerikai háború után, egy amerikai bánya mérnök a Karibi nap égető hatását csillapítandó új frissítő ital után nézett.

Jennings S. Cox, egy a kis Daiquirí város melletti bányában dolgozó amerikai mérnök csapat vezetője volt. Az égető karibi napsütés miatt a munkanapok forróak és izzasztóak voltak. Annak érdekében, hogy ebben az embert nem kímélő környezetben a dolgozókat motiválják, magas fizetést, ingyen házat és szivart, valamint havonta egy ingyen hordót kaptak Kuba legfinomabb rumjából, a  BACARDI-ból.

Cox szenvedélyesen szeretett mixelni, és olyan koktél után vágyott mely helyi alkotóelemekből és BACARDI rumból áll, és mellyel felfrissítheti magát a Daiquirí réz bányában töltött hosszú nap után.

Egyik éjjel Cox bejelentette a társainak, hogy végre megszületett a várva várt koktél. Megmutatta nekik, hogy ha friss lime juice-t, cukrot, tört jeget és BACARDI SUPERIOR rumot összeráz shakerben, egy új fajta hűsítő jeges italhoz jut. A koktél nemcsak finom volt, hanem egyedülállóan sima és hihetetlenül frissítő is.

Néhány évvel később, a közeli Santiago de Cuba-ban lévő Hotel Venus bárjában Cox és barátai az újfajta koktélt kortyolgatták. Egyszer csak Cox megszólalt: "Már elég régóta isszuk ezt a csodálatos italt. Nem gondoljátok, hogy ideje nevet adni neki?" Mindenki egyetértett vele. Egy perc csendes gondolkodás után Cox megszólalt: "Azt hiszem megvan, nevezzük Daiquirí-nek, a bányák emlékére."

 

Cox eredeti receptje

Bacardi Daiquiri Cox receptje

A Daiquirí szenzációs sikert aratott. Cox akárhova utazott magával vitte receptjének másolatait, hogy a mixereket megtanítsa hogyan csinálják a Daiquirí-t. Hamarosan az egész sziget területén ismertté vált ez az új italt, sőt különböző variációkat kezdtek kipróbálni, mint a gyümölcs alapú, vagy mint az érlelt sötét rumokból készült Daiquirí-k.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.