Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cuba Libre

2009.11.27

Cuba Libre

 

 

Bacardi Cuba Libre

Hosszú long drink pohárba tegyünk 4-5 szem jeget. Öntsünk rá 4-6cl BACARDI SUPERIOR  rumot, majd öntsük fel Coca-Colával. Egy szelet lime levét facsarjunk bele, majd díszítsük vele az italt

 

 

 

 

 

 

BACARDI & COKE: AZ EREDETI CUBA LIBRE

A világ legnépszerűbb itala az Amerikai Egyesült Államok és Spanyolország közötti ellentét kapcsán született. A századforduló idején a Spanyol-Amerikai háború alatt történt, hogy Teddy Roosevelt-tel az élen számos amerikai érkezett Kubába.
Egyik délután , néhány szolgálaton kívüli amerikai katona Old Havanna egyik bárjában találkozott. Fausto Rodriquez, egy fiatal hírnök elmesélte, hogy egy százados belépve a bárba BACARDI rumot és Coca-Colát rendelt jéggel és egy szelet lime-mal. A százados olyan élvezettel itta az összekevert italt, hogy felkeltette vele a körülette lévő katonák érdeklődését.

Cuba Libre

Kérték a mixert, hogy nekik is keverjen egy adagot a százados italából. A BACARDI rum és a COKE azonnali sikert aratott. Mint ahogy ma is, a BACARDI & COKE egyesítette az embereket, barátságot és jókedvet teremtett. Amikor a következő kört rendelték az egyik katona javasolta, hogy mondjanak tósztot az újonnan felszabadított Kuba ünneplésére: Por Cuba Libre! A százados felemelte poharát és elmondta azt a csata kiáltást, mely a Függetlenségi Háború alatt inspirálta a hős kubai katonákat:

Cuba Libre! Cuba Libre! A tömeg körülötte kiabálni kezdett: Cuba Libre!

A BACARDI rum és a COKE

- a Cuba Libre - összekeverésének híre gyorsan terjedt. A BACARDI és a CocaCola önállóan fejlődtek tovább, de kettőjük kombinációja hamar a világ legnépszerűbb koktélja lett, és mind a mai napig őrzi ezt a címet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.