Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tequilában pácolt csirkeszárny

2009.09.15
Tequilában pácolt csirkeszárny
 
 

 

 
 
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
10 gerezd fokhagyma
2 zöld citrom leve, 1 narancs leve
2 kanál requila
1 kanál enyhén pikáns őrölt paprika
2 kanál olaj
1 kávéskanál cukor
csipetnyi fahéj, őrölt kömény, oregánó
 
 
 
Elkészítése:
Megmossuk a megtöröljük, majd hajlatban bevágjuk a szárnyakat. A szétnyomott fokhagymát elkeverjük a zöld citrom és narancs levével, tequilával, olajjal, paprikával, cukorral, fahéjak, köménnyel, oregánóvla és sóval. Ezzel a páccal bedörzsöljük a szárnyakat és éjszakán át hűtőben tartjuk. Grillen sütjük időnként megforgatva.
 

 

JÓ TANÁCS!
Mexikói konyha a szószokról híres: mexicana, de tomate verde, de jitomate, guacamole és chipolte. Minden itt említett szósz illik a fenti ételhez.
 
 
Forrás: A világ konyhái / Mexikói konyha
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.