Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Enzo Ferrari tuning

2010.01.13

800 lóerős Ferrari Enzo készült

 

 

         

Ismét kezelésbe vette a Ferrari Enzo szupersportkocsit az Edo Competition, 800 lóerőre ugrott az autó csúcsteljesítménye.

Már a múltban is készített néhány bevállalós munkát az Edo Competition tuningcég. Többek között kreált utcai változatot az extrém pályaversenyzésre szánt Ferrari FXX-ből, de ugyanígy bátran nyúlt a Maserati MC12 szupersportkocsihoz.

Ferrariból sem az FXX az egyetlen, amellyel dolgozott az Edo, a cég hozzányúlt már a Legendás Enzóhoz is. 700 lóerős változatot készített a ritka sportkocsiból, de úgy tűnik, ez sem volt elég a mérnököknek.

 
Kereken 800 lóerőt ad le

Az Edo legújabb munkája ismét az Enzóból készült, de az autó csúcsteljesítményét immár 800 lóerőre tornázta fel. Ez 150 lóerős pluszt jelent az alapmodellhez képest, amelyből eredetileg 650 lóerőt hozott ki a maranellói gyár.

Hasonló hengerfejeket és dugattyúkat használt az Edo a motor átalakításához, mint az FXX esetében, de jó pár további alkatrészt is kicserélt. Új légszűrőről, üzemanyaghűtő rendszerről és kuplungról sem feledkeztek el a mérnökök.

Az átalakításoknak köszönhetően az Edo-féle Enzo XX akár 380 km/órás sebességet is képes elérni, álló helyzetből 19 másodperc alatt gyorsul 300-as tempóra. Csak összehasonlításul: a Mercedes SLR-nek ehhez 30 másodpercre van szüksége, és az 1001 lóerős Bugatti Veyron is csak 1-2 másodpercet ver a tuning-Enzóra.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.