Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ferrari 599 SA Aperta

2010.09.24

Itt a legexkluzívabb Ferrari

Ferrari 599 SA Aperta

 

Kép

 

 

Ismerjék meg az SA Apertát, a Ferrari legújabb és egyben legexkluzívabb sorozatgyártású modelljét.  Az autóból mindössze 80 darab készül, a Pininfarina formatervező stúdió 80. évfordulójára.  Az SA betűk Sergio és Andrea Pininfarinára utalnak, akik cége a Ferrari legsikeresebb utcai autóit tervezték. Az Aperta olaszul a nyitottat jelenti.

Az SA Aperta alapját az 599-es sorozat adja, de természetesen elhagyták a hagyományos tetőt, amelynek helyét egy vászonborítású szerkezet vette át. A vászontető csak azért van, hogy megvédje a bennülőket ha, - ahogy a Ferrari fogalmaz - különösen elromlik, a vevők nagy része vélhetően soha nem fog esőben autózni a kocsival.  

 

 

 

Kép

 

 

 

Átdolgozták a jármű padlólemezét, hogy ugyanazt a merevséget elérjék, mint a zárt variáns esetén.  A Ferrari közleményes szerint elenyésző súlytöbblettel sikerült ezt megoldani. A kétüléses roadster az eredetihez képest élesebb szögben dőlő szélvédőt kap, miközben az egész karosszéria alacsonyabban ül, ezek a megoldások pedig különösen áramvonalasnak mutatják. Az eredeti 599 egyik különösen szép megoldása a C oszlop környéki spoiler, amelyet megőriztek, de persze nem az oszlopban folytatódik, csak az utasok mögött kialakított bukócsöveknek támaszkodik.

 

 

Kép

 

 

Biztosan nem lesz panasz a Ferraris élményre, miután az SA Aperta orrában, a jelenlegi leggyorsabb utcai Ferrari, az  599 legdurvább változata, a GTO motorját szerelik. Vagyis 670 lóerő és 620 newtonméter nyomaték repíti a különleges sportkocsit.

Természetesen a képen látható autó csak egy a Ferrari által kínált végtelen lehetőség közül, minden egyes ügyfél egyedileg állíthatja össze autója színét, utasterének kidolgozását.  Bár a kocsi árát hivatalosan nem közölték, a Ferrari szóvivője elárulta, hogy több mint 110 millió forintba kerül.  De nem kell összetörni a malacperselyt miatt,a már mindegyiket eladták elővételben a vállalat kiemelt ügyfeleinek.  

A Ferrari SA Aperta világpremierjét a jövő héten megnyíló Párizsi Autószalonon tartják.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.