Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyömbéres – mézes - fokhagymás csirkemell
 
 
 
Hozzávalók:
Filézett csirkemell
Őrölt gyömbér
6-7 közepes gerezd fokhagyma
Méz, só, olaj
 
 
Elkészítése:
A csirkemelleket bő vízzel jól megmossuk. A fokhagymagerezdeket hosszában félbevágjuk, ízlés szerint 6 vagy 8 evőkanál mézet, a sót és a gyömbért egy tálkába alaposan összekeverjük. Egy éles késsel a csirkemelleket több helyen megszurkáljuk úgy, hogy nagyobb lyukakat kapjunk. Ezekbe beletöltjük a mézes keveréket, majd egy fél gerezd fokhagymát is mellényomunk. A műveletet több helyen ugyanígy elvégezzük. A serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, majd belehelyezzük a csirkemelleket. Kicsit megpirítjuk mindkét oldalát. Közben a maradék mézes keverékhez langyos vizet adjunk és keverjük össze. Miután a csirkemellek egy kis kérget kaptak, a keveréket hozzáöntjük. Lefedve készre pároljuk és ha netán elfőne a víz idő előtt akkor pótoljuk. Amikor elkészült, nagy lángon megpirítjuk – a méztől szép barnáspirosak lesznek.
 
 
 
Mindenkinek jó étvágyat kívánok ;)   
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.