Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

AZ IKREK

 

Az Ikrek ember kinézete eléggé jellegzetes. Vékony testalkatú, szikár és inkább magas termetű. Folyton ugrásra kész, szemei is ide-oda cikáznak, mert mohón akar hozzájutni az újabb és újabb tapasztalatokhoz, információkhoz, gondolatokhoz. Ügyesen használja a kezeit, és erősen gesztikulál beszéd közben. A szónoklás, és a véleménynyilvánítás lételeme, ezért igencsak sokat beszél, de mivel állandóan tanulni akarja az addig ismeretlen dolgokat, hát szívesen meghallgat másokat is.
Ingatag természetű, ez is az ismeret-éhségével hozható összefüggésbe. Sohasem akar hosszú ideig megmaradni valahol, semmilyen kapcsolatban, semmilyen élethelyzetben sem, mert akkor lemaradhat valami fontosról, ami valahol máshol történik. A változatosság a hitvallása, és létszükségletnek tűnik nála a szórakozás, az izgalmas időtöltések. Az Ikrek szereti a nevetést, könnyedséget, ezért elillan az olyan helyzetekből, ahol túlzottan le kellene kötnie magát. Szívesen huncutkodik, és szeret flörtölni, de boldogsággal tölti el az is, ha valakinek kétértelmű vagy kitérő választ adhat. Sokszínűsége és széles érdeklődése miatt érdekes, változatos ember ő maga is, de éppen ebből kifolyólag kiismerhetetlenné válhat a lassúbb, higgadtabb természetű emberek számára.

 
 
Az igazi Ikrek ember olyan, mint egy újságíró, tudni akar mindent, miközben másokat is tájékoztat arról, amiket már sikerült megtudnia. Gyakran előfordulhat vele, ha tárgyalásra megy, hogy útközben fejezi be az öltözést. Meglehetősen slampos tud lenni, ha igényes, akkor az nem az Ikrek oldalának köszönhető.
Ha egy rendes párt sikerül magának találnia, akkor rend van nála, viszont, ha nem, akkor iszonyatos rendetlenségben képes élni. Ha rendet rak, akkor már nem tudja olyan jól, hogy mit hová tett, mint amikor csak úgy elhagyja a tárgyakat a lakásban. Lehet, hogy az Ikrek ascendensű embereknél nincs ilyen rendetlenség, mert az én párom a Skorpió napjával szereti a rendet, és meg is tudja valósítani, nem csak tőlem várja el ezt. Majd még beszélünk az Ikrek párkapcsolatáról is.

 

 

Párkapcsolat 

Mivel a széles érdeklődés az emberi kapcsolataira is igaz, ezért nem könnyű megtartani hűségesen egy párkapcsolatban. A bizalom, és szabadon engedés lehet itt az egyetlen mód, amivel az Ikrek párja hosszútávon élvezheti a nagyon is szabadságszerető és változatosságot igénylő ember szeretetét. Ennek az embernek sokféle utat be kell ahhoz járnia, hogy kiválaszthassa azt az egyetlent, ami a leginkább érdekli. Sajnos hajlamos annyira sokféle érdeklődési körének hódolni egyszerre, hogy végül egyikben sem képes annyira elmélyedni, amennyire szükség lenne a siker érdekében. Ez éppúgy igaz a párkapcsolatára is, mint az élete bármely területére. Tehát arra kell törekednie, hogy legyen türelme megismerni társát, ami alapján valóban jó döntést hozhat, és kijelentheti, ez az ember megfelelő lesz egész életére, vagy inkább egy másikat kell keresnie (mi 9 évig éltünk együtt a párommal, mire elhatároztuk, hogy összeházasodunk). Ez értelmi döntésnek tűnhet, és az Ikrek esetében bizony ez sokszor így is van. A racionális elme az, ami az ő legfőbb eszköze. Az érzelmekkel nem sok mindent tud kezdeni, bár hosszú idő alatt megfigyelheti azt is, hogy ki az, akihez jobban ragaszkodik, és ki az, aki túlzottan hamar unalmassá válik. Az érzelmektől inkább viszolyog, még akkor is, ha Ikrek nőről van szó. Értetlenül áll a tény előtt, amikor azt látja, érzelmi döntéseket hoznak olyan emberek is, akikre felnéz tudásuk miatt.

 

 

Az Ikrek életének egyik legnagyobb kihívása a saját érzelmei felfedezése és azoknak a helyükre rakása. Vagyis nekik is vannak érzelmeik, éppúgy, mint bárki másnak, csak igyekeznek róluk nem tudomást venni, mert akkor el kellene ismerni a létezésüket. Akkor viszont máris kénytelenek lennének az érzelmeiket is figyelembe venni a döntéseiknél. Ezt tragikus könnyelműségnek ítélhetik, és mint irányíthatatlan tényezőt, inkább igyekeznek kirekeszteni az életükből. Pedig az Ikrek akkor tud tökéletessé, így igazán boldoggá válni, ha az alacsonyabb rendű, önző vágyait és a magasabb rendű szellemi célkitűzéseit, isteni vágyait egyesíteni tudja. Ehhez azonban szüksége van az értelmére, érzelmeire is úgy, hogy közben a testét sem szabad elhanyagolnia. A következő részben áttérünk az egészségére.

 

Egészség

Nem szabad dohányoznia, bár ezt nehezen tartja be, azért, mert az Ikrekhez tartozik a tüdő, így az Ikrek embernek a tüdeje az egyik legérzékenyebb pontja. A szellemiségéhez hozzátartozik az a gondolat, hogy mindannyian egy levegőt szívunk. Érdemes megfigyelni, hogy másoknál is, nemcsak az Ikreknél jellemző az, hogy ha konfliktusunk van másokkal, vagy éppen a saját szétszórtságunkat nem tudjuk elviselni, akkor ez a légzésünket nehezíti meg, de ha nagyon súlyos a helyzet, akkor még levegőt sem kapunk. Talán eláll a lélegzetünk a csodálkozástól. A magyar nyelv közmondásai szenzációsan árulkodnak arról, hogy milyen testi bajunknak mi is igazából a lelki eredete.
A rohanás, az állandó tettrekészség és az információéhsége miatti belső feszültség az, ami idegrendszerét megviseli, hiszen lelkét komolyan leterheli a rengeteg helyváltoztatás, a számtalan ismerős, az a tempó, ahogyan a mindennapjait éli. Ezen kívül mindig reagálást vár magától az őt körülvevő helyzetre, vagyis képtelen higgadtan, távolról figyelni az eseményeket, mindig az irányítójává akar válni a saját maga és mások életének is. Nem uralkodási vágyból ilyen, hanem inkább azért, mert a tehetetlenséget nem bírja. Szervez, és kapcsolatot teremt, de ha nem tudja olyan mértékűvé csökkenteni a napi feladatait, amit még képes kontrollálni, akkor egyrészt túlhajtja magát, másrészt elégedetlenné válik saját magával és az egész életével egyaránt. Az elégedetlenségből pedig újabb pszichoszomatikus betegségek táplálkozhatnak, a nehézlégzéstől kezdve az impotenciáig számtalan változatban, attól függően, hogy milyen törekvései lettek volna, és az alapvető karaktere milyen az egyénnek, illetve, attól is függ a konkrét betegség, hogy genetikailag, vagy szokásilag mit látott-örökölt a szülőktől. 

 

Ikrek gyermek és szülő
Már kisgyerekként is érzékelhető, hogy az Ikrekben két erőteljes fél lakik. Ezek ketten folyton vitatkoznak, az egyik igent mond, a másik nemet mindenre, lehet, hogy időnként felváltják egymást, de a vita biztos. A tudásszomj ekkor is megmutatkozik, de csak az érdekes tanárokra tud koncentrálni, akik lassabb típusúak, azok unalmasak a számára, és inkább rendetlenkednek náluk figyelés helyett, esetleg a pad alatt olvasnak, miközben az óra anyagára is odafigyelnek. Az Ikrek a "miért"-es gyerek, mindig kérdez, és állandóan válaszokat vár. Kitartást kívánok a szüleinek, mert ez nem múlik el egyhamar, és egy embert nagyon hamar le tud fárasztani. Sokféle játékot nem érdemes neki vásárolni, mert néhány perc játszás után azon elmélkedik, hogyan hagyhatná el a lakást. Ha nem mehet ki, akkor jöhetnek szóba az információhordozó eszközök, érdekelheti a TV, videó, számítógépes játékok, de ezekből is mindig újabbra van szüksége, mert hamar megjegyzi a látottakat, és új ismeretre vágyik.
Sokáig fiatalos marad, és rendkívüli intellektus jellemzi idősebb korában is. Mindig mindenről van véleménye, és mindenhez érdemben hozzá tud szólni, hiszen mindenhez ért egy kicsikét. Szülőként nem szeret a gyerekkel leülni társasozni, nem lehet eleget mocorogni közben, ezért inkább elmegy kirándulni, focizni, vagy együtt tanulnak valamit, közösen néznek filmet, vagy kalandoznak el ismeretlen tájakra valamilyen számítógépes játékkal. Még az Ikrek hölggyel is előfordulhat az, hogy teljesen elmarad a házimunkával, és egyszer csak azt veszi észre, már moccanni sem bír a kupitól, és ragad minden a kosztól. Ez már azét neki is sok, és akkor egyszerre nekiáll, és mindent rendbe akar hozni. 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.