Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A NYILAS

 

Kinézetében meghatározó a jelképe, ami a Kentaur, a felül ember, alul ló testű lény, akinek a lelke is félig emberi, félig isteni-állati. A ló egy nagyon tiszta állat, a Nyilas is arra törekszik, hogy a lelkiismerete tiszta lehessen. Ez nem mindig jelenti azt, hogy becsületes, bár arra vágyik, ugyanakkor remekül meg tudja magának magyarázni a dolgokat úgy, hogy tisztának, vétlennek érezhesse magát. Szinte minden esetben nagy feje van a Nyilasnak, és vastag, előre álló ajkai, ahhoz hasonlóan, ahogyan a ló felszemezgeti a szájával az ennivalóját és eközben csücsörít.
A Nyilas legfőbb tulajdonságai a lendületesség, erőteljesség és a hit. Állandóan új lehetőségeket, új célokat kutat, mindig ott akar lenni mindenütt. Fél, hogy ha nem rohan, nincs mindenben benne, akkor valamit elmulaszt. Ennek a félelmének az lehet a következménye - amiben a Kos is sokszor vét -, hogy elrohan az igazán jó lehetőségek mellett, miközben az általa vélt jók után fut. "Hétmérföldes csizmában" járja a világot, éppen ezért arra kellene törekednie, hogy ne csak a végcélokat lássa, hanem az oda vezető utat is meg tudja találni.

 

 

 

 

 

 

 

Alapvetően vallásos, filozofikus beállítottságú, ezért sokat elmélkedik a világ során, természetes számára, hogy a világot meg kell váltani. Mindig a bölcsességet, a jót, az értelmet keresi mindenben, éppen ezért nem zárkózik el a mítoszoktól, a lélektantól és az ezoteriától sem. Szereti az embereket, állatokat, ezért is akar mindenkin segíteni, azonban hosszú tanulási folyamat az, amíg rájön, kinek hogyan kell segítenie, hogy az megfelelő legyen annak is, akiért tenni akar. Hajlamos ugyanis arra, hogy akkor és úgy segítsen, ahogyan ő jónak látja, figyelmen kívül hagyva, kinek mire lenne igazából szüksége. Ez nem egyszerű figyelmetlenség a részéről, hanem sokkal inkább a hite terjesztésének az egyik formája. A Nyilas talán legnagyobb hibája - és életének komoly nehézségei ebből eredeztethetőek - az, hogy fél a monotóniától, még a rutin szintjén is. Ilyesztőek számára azok a dolgok, amik más, pl. a földies embernek létszükségletet jelentenek: a biztonság, állandóság maga a korlát, amitől menekülni kell. Éppen ezért nehéz lehet neki nyugodtan megmaradni egy társsal, egy otthonban, egy munkahelyen. Míg a Bika az állandóság iránti igénye miatt képes az első munkahelyéről nyugdíjba menni, a Nyilas a változatosság iránti olthatatlan vágya miatt otthagyhatja azt is, amivel elégedett, amit szeret, csak már rég óta azzal foglalkozik. Mivel az egész élete más sebességi fokozatban zajlik, ezért a rég óta lehet, hogy csak néhány hónapot jelent nála!
 
 
 

Általában mindennel siet, gyorsan akar meggazdagodni, gyorsan párt találni és hamar utódot nemzeni. Ezt lehet, hogy annyira nem is akarja, de általában a megszokottnál előbb szokott neki sikerülni a szülővé válás. Ahhoz, hogy ne váljon egy nagy rohanássá az élete, egy kicsit vissza kell fognia magát. Nem elég a távoli, nagy célokra koncentrálni, oda kell figyelnie a mindennapok kis sikereire is. Így elégedett, boldog emberré válhat. Ha viszont mindig csak rohan, hamar kiégett, fásult ember válhat a mindig vidám és mindig ötletes örökifjúból.

 

 
Párkapcsolata
A Nyilas változatosság iránti igénye itt is érzékelhető, sőt alapvetően meghatározó. Mégis lehet belőle is hűséges partnert nevelni. Első és legfontosabb, hogy szabadon kell engedni, és feltétel nélkül meg kell benne bízni. Ez azért nem egyszerű, mert általában emberbarát, és a partner számára túl közvetlennek tűnhet a vadidegen emberekkel is. Az, ha a partner bizalmát élvezheti, kötelezi a hűségre (persze szabadon választja ezt a kötelezettséget), de ha láncra akarják kötni, ellenőrizgetik, faggatják, akkor igyekszik minél előbb elmenekülni a kalitkát jelentő kapcsolatból. Magasröptű gondolatokra, a bajban segítségre és kreatív ötletekre mindig számíthatunk tőle. Lelkesen tud szeretni, és látványosan tartózkodni, ezért a partnerének nagyon okosnak és kitartónak kell lennie, hogy a Nyilas minden fázisát el tudja viselni, esetleg még örömmel is tudja fogadni. Arra kell törekednie a partnerének, hogy jól reagáljon ezekre a hullámhegyekre és -völgyekre. Amikor mélyponton van, érdemes megpróbálni felvidítani, ugyanis ki nem állhatja, ha nem ég benne a tűz, ezért amint alkalmat lát rá, máris felvidul és továbblendül a bánatán. Amikor amúgy is jó kedve van, nem szabad letörni, mert szívből haragszik arra, aki elrontotta a hangulatát. Ahhoz húz, aki együtt tud vele szárnyalni, és arra van szüksége, aki nem engedi, hogy elrepüljön a végtelenségig, hanem szilárd támasza, biztos háttere lehet - de nem korlátozója!
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.