Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A SZŰZ

 

Józan eszű, kimért, higgadt ember. Szereti a társaságot, de egyedül is feltalálja magát. Kiváló a munkában, mert szorgalmas, és minden nap előrébb szeretne jutni, hasznosan akarja eltölteni az idejét. Tudja értékelni a játékot is, de igazán feloldódni csak akkor tud, ha megbízik környezetében, és az aznapi kötelességeit is elvégezte már.

 

Az anyagi világ megismerése és kutatása, az anyagi dolgok rendszerezése fontos a számára, annyira, hogy már létkérdéssé is válhat a környezete rendezettsége. A pontosság és aprólékosság ugyancsak lényegesek a Szűz embernek, amit képesek szőrszálhasogató alapossággal párosítani. Ezt természetesen a vele élő emberek igen nehezen tudják elviselni. Pedig nem akar ő rosszat, csupán tökéletességre törekszik. A földies, anyagias dolgokat bizonyos mértékben "átszellemíti", él benne a vágy, az akarat, hogy az anyagot ne önmagáért becsülje, hanem hogy elmélyüljön benne, és szellemi értékeket keressen mögötte.
Tudásszomja kielégíthetetlennek tűnik, és addig nem nyugszik, amíg az őt foglalkoztató témát teljesen aprólékosan nem ismeri.
Általában gyakorlati problémák megoldásával foglalkozik, és mivel ért is hozzá, nagyon tudja ezt élvezni, persze, ha nem arról van szó, hogy kevés a pénze, és e miatt kell a gyakorlati életbe merülnie. Életeleme a munka. A tanulás nem esik nehezére és jól is érvényesül az életben szellemi téren, mert remek a logikája. Nem tud feladat nélkül élni, ha nincs sürgető dolga, akkor is keres magának. Munkáját is aprólékosan végzi. Kínosan pedáns és rendes (ez legfeljebb mások számára kínos!). Gyakorlati érzéke ellenére is tud lelkesedni, de az ő lelkesedését egészséges valóságérzet hatja át, tehát, még a világmegváltó tervek érzése is csak úgy hat rá, ha meglátja a megvalósulás reális lehetőségeit is.

Gondolkodása józan, beszéde megfontolt, precízen fogalmaz. Lelkiismeretes, jól szervezett. Kitűnő fejű, logikája éles, gyors a felfogóképessége. Mindent könnyen sajátít el, okossága természetes, bár ha tudatlannak érzi beszélgetőpartnerét, akkor kifejezetten tudálékos is tud lenni.

 

Vizsgálódó és elemző. Ha rááll egy témára, tudományos területre, azt mélyrehatóan tanulmányozza, és az eredményeket rendszerbe foglalja. Minden tudományos hír érdekli. Mindig talál magának valami elfoglaltságot. Szeret olvasni. Felhalmozott lexikális és tapasztalati tudását is szívesen átadja másoknak, elsősorban saját gyermekének.
Mindig állja a szavát, benne nem kell csalódni, nyugodtan rábízhatja magát bárki, mert megbízható partner, az erkölcsi normákat tiszteletben tartja. Ítéleteiben rendkívül igazságos és végtelenül türelmes.
Rossz hatások által azonban elégedetlen, ravaszkodó, bántóan szőrszálhasogató, esetleg tehetetlen, vagy gyámoltalan, lusta, és túlzottan önző lehet.
Minden lépését az a belső ösztöne irányítja, ami mások ellátására, gondoskodásra, és szolgálatára készteti. Sorsa a szolgálat, a munka, más emberek tanítása, gyógyítása, megsegítése. Soha sincs első helyen az élet színpadán, bár sokszor szerepel. Azzal, hogy a nyilvánosság elé lép, elsősorban a saját belső félelmét küzdi le, illetve ezzel tudja ellensúlyozni, legyőzni a születetten benne levő kisebbségi érzéseit.
Nem jellemző az, hogy első pillantásra beleszeretne valakibe vagy, hogy barátságot kötne mindjárt ismeretségük elején - először mindig távolról kell szemügyre vennie az embereket, mielőtt kapcsolatba lépne velük, de ez nem fizikai távolságot jelent, hanem inkább óvatos szemlélődést. Ugyanakkor tartózkodó magatartása, és szűkszavúsága miatt őt is nehéz kiismerni. Ezt azonban kedves humorával, és az emberek iránti őszinte érdeklődésével tudja ellensúlyozni. Általában az a vágya, hogy örömet szerezzen másoknak.

Nagyon erős nemi vágy él benne, amit jól el tud rejteni. Ha szexuális kapcsolata nem megfelelő, nagyon ingerlékennyé válhat, és akkor azokkal is agresszív, akik nem is bántották.

 

Jellemzői címszavakban:
Gyakorlatiasság és anyagiasság, rendszerező hajlam, kutató érdeklődés, aprólékos pontosság, takarékosság, gyűjtögetés. Értelmi érdeklődés az anyag iránt. Mélyreható, megfontolt és kritikus gondolkodás. Visszahúzódó és szeret alárendelt lenni. Szerény, illedelmes, barátságos, rokonszenves. Műveltség, intelligencia, okosság, gyors felfogás. Sértődős, de hamar megbocsát. Tehetséges, intuitív, szereti a filozófiát, nehezen engedi magát meggyőzni valamiről. Cinikus, epés, csipkelődő, sértő, önző. Aprólékos, de lusta (talán úgy igazabb, hogy éppen annyi energiát fektet bele valamibe, mint amennyit muszáj). Emberkerülő, befolyásolható, kotnyeles és tapintatlan is tud lenni, főleg, ha csalódás éri.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.