Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hortobágyi húsos palacsinta

2010.01.19

Hortobágyi húsos palacsinta

 

 

 

 

 Ismét egy hungarikum. Hazai étkeink egyik kiválósága. Ez valójában egy meleg előétel. Aki kóstolta, az mind szereti, aki pedig még nem próbálta, az mindenképpen pótolja, garantáltan nem fog csalódni!

 

 

Hozzávalók

A paprikás csirkéhez:
g csirkemell filé
kb 1.5 fej vöröshagyma
600- ml víz
teáskanál pirospaprika

őrölt fekete bors
(paprika, paradicsom)

A habaráshoz:
175 ml tejföl
g liszt

Elkészítés

1. A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük - Miracle Blade III.

 

 

 

2. A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk borsozzuk - Ballarini Focus Thermopoint™.

 

 

 

3. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.

 

 

 

4. Most beízesítjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb 40 percen át pároljuk.
Tipp! Ennél a pontnál tehetünk dúsítás képpen a húshoz egy kevés paradicsomot, paprikát is.

 

 

 

5. Míg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel.

 

 

 

6. Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.

 

 

 

7. A levet ezután visszatesszük a tűzre, és behabarjuk.
A levéből folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a habaráshoz - ezt nevezik hőkiegyenlítésnek -, majd a habarást hozzákeverjük a léhez.
Egy kicsit főzzük folyamatos keverés mellett, míg a lisztessége el nem múlik.

 

 

 

8. Ha elkészültünk a habarással, félretesszük a szószt. Most ledaráljuk a húst.

 

 

 

9. Végül a palacsintákra 3-4 mm vastagságban négyzet alakban felrakunk a darált húsból, majd meglocsoljuk egy kevés szósszal.

 

 

 

10. Ezután behajtogatjuk a tölteléket a palacsintákba.

 

 

 

11. A betöltött palacsintákat szósszal meglocsolva, tejföllel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.