Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lasagne receptek

2009.10.29

Lasagne

 

Hozzávalók:

30-40 dkg ricotta túró
3 tojás
2-3 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl sürített paradicsom (Passata di Pomodoro)
35 dkg darált pmell (vagy más darálthusi)
2 egész mozarella
3-4 szem koktélparadicsom
olasz fűszerkeverék, só, bors, bazsalikom


Elkészítés:
A ricottát összekeverni a tojásokkal, sóval és frissen őrölt borssal. A darálthúst az aprított újhagymával,átpréselt fokhagymával, só, bors, bazsalikom, oregánó és olasz fűszerkeverékkel keverni. Egy jénai vagy más sütőtál aljára rétegezni a ricottát, erre jön a paradicsompüré amelyet borssal, sóval és bazsalikommal ízesítünk, majd a darálthús. A tetejére mozarellát karikázunk és néhány karika koktélparadicsommal díszítjük. 180 fokos sütőben kb. fél órán át sütjük. De ne fedjétek le mert akkor nem gőzölög el a lé amit a túró és husi, paradicsomlé enged, és eléggé leveses lesz. (de így sem rossz, mert én letakartam.



Tanácsok:
Nincs különösebb, szerintem mennyei aki szereti az olasz ételeket de ch mentes diétán van ! Tészta helyett lehet cukkinit karikázni közé :)
A kcal tartalom az egészre vonatkozik, ebből lesz egy jó 4-5 adag

 

 

Brokkolis lasagne

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg brokkoli
  • 8 dkg Cheddar sajt, reszelve
  • 4 dl tej
  • 1 üveg konzerv lecsó
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • lasagne-tésztalapok
  • feketebors

A brokkolit szedd rózsáira, és forró vízben főzd meg. Csepegtesd le, keverd össze a lecsós alappal. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és keverd hozzá a lisztet. Öntsd bele a tejet, és állandó kevergetés mellett forrald fel. Ha sima a szósz, szórj bele ízlésed szerint borsot, illetve a lereszelt sajt felét.

Tésztalapokkal bélelj ki egy kisebb tepsit, és kanalazz rá a brokkolis keverékből. Önts rá a sajtos szószból, és addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül szórd meg a maradék sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

 

 

 

Zöldséges lasagne

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 25 dkg lasagne-tészta
  • 25 dkg francia zöldségalap
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • paradicsomlé
  • olaj
  • majoránna
  • bors

A darált húst pici olajon pirítsd meg. Keverd hozzá a zöldségalapot és az apróra vágott gombát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, szórd meg majoránnával, és főzd puhára a zöldségeket. Ekkor öntsd fel pici paradicsomlével, keverd hozzá a liszttel vegyített tejfölt, és forrald fel.

Egy tűzálló tál aljára tégy egy sor tésztalapot, majd rétegezz rá egy sor húsos szószt. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó szószréteg tetejét szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

 

 

 

 

Mexikói lasagne

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukkini
  • 30 dkg paradicsom
  • 30 dkg sajt
  • 2,5 dl enchilada szósz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 konzerv feketebab
  • 1 konzerv kukorica
  • fél marék aprított koriander
  • lasagne-lapok
  • olaj
  • csipetnyi őrölt kömény

A felaprított hagymát olajon dinszteld meg. Add hozzá a kockára vágott cukkinit, és szórd rá a köményt. Néhány perc alatt puhítsd meg, majd keverd hozzá a feldarabolt paradicsomot, a babot, a kukoricát és az enchilada szószt. Amikor minden megpuhult, vedd le a tűzről, és add hozzá a koriandert is.

Egy tűzálló tál aljába tégy egy sor tésztalapot. Kanalazz rá a cukkinis keverékből, és szórj rá pici sajtot. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét jó alaposan hintsd meg sajttal, és előmelegített sütőben süsd készre.

 

 

 

 

 

Lasagne-tekercs

 

Hozzávalók:

  • 10 lasagne-lap
  • 10 kelkáposztalevél
  • 10 szelet bacon
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • oregánó

A lasagne-lapokat főzd sós vízben majdnem teljesen puhára. Ugyanebbe a vízbe mártsd bele néhány percre a kelkáposztaleveleket. Fektess le egy szelet bacont, rakd rá a lasagne-lapot, végül a kelkáposztalevelet. Göngyöld fel, majd tűzd meg. Járj el ugyanígy az összes tekerccsel, és rakd őket egy kör alakú, tűzálló tálba.

A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet és a tejet, majd hagyd, hogy besűrűsödjön. Locsold a besamelt a göngyölegekre, szórd meg az egészet oregánóval, és előmelegített sütőben melegítsd össze.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.